"Зірниця" - гра відважних

2014-05-20

96

Військово - патріотична спортивна гра "Зірниця" є складовою частиною загальнодержавної системи національно-патріотичного і фізичного виховання дітей та учнівської молоді, основними завданнями якої є підготовка до служби в Збройних силах, підтримка та розвиток молодіжної ініціативи в справі освоєння військових професій, розвиток поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.

Третій рік поспіль серед учнів 8 – 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста проводиться гра «Зірниця».

15 – 16 травня 2014 року на базі Первомайської ДЮСШ відбувся міський етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної захоплюючої гри .

Почесно право відкрити «Зірницю – 2014» було надано минулорічним переможцям гри НВК – колегіум №15, ЗОШ І – ІІІ ступенів №5 та МГГ.

З привітальним словом до нас учасників змагань звернулися міський голова Л. Дромашко, начальник управління освіти Г.Остапенко, голова Первомайського міського товариства ветеранів Афганістану В.Йонга та родичі воінів – афганців, випускників нашої школи, які загинули на далекій афганській землі.

В перший день незважаючи на дрібний дощик зранку, на змагання прибуло 12 команд, які самовіддано змагалися . Діти показували свої навички та вміння у конкурсі "Строю та пісні", брали участь у човниковому бігу 3 по 10 та із задоволенням змагалися у найвідповідальнішому етапі гри — воєнізованій естафеті "Десант", де повзали по-пластунськи, долали болотяну місцевість, метали гранати, переносили пораненого , демонстрували вміння користуватися засобами індивідуального захисту під час газової атаки. Учні відповідали на запитання з історії та топографії.

Наступного дня пройшли змагання з підтягування на перекладині в хлопців, піднімання тулуба з положення лежачи у дівчат. Учасники відповідали на запитання з долікарської допомоги, , а також показували, що потрібно робити в разі тих чи інших травм або пошкоджень, порізів .

Всі хочуть виграти і довести, що твоя школа найкраща. Навіть ті, що спочатку не дуже охоче розпочинали змагання, з першого дня ставилися до кожного конкурсу дуже серйозно. “Зірниця” — гра командна, і кожна твоя помилка може підвести товаришів. Нам сподобалося те, що ми відривалися від комп’ютерів і знайомимося з однолітками з інших шкіл. Багато зустрічаєш однолітків з минулорічних змагань, і така дружба і спілкування набагато цікавіша, ніж у віртуальному світі. Хотілося б, щоб подібних заходів було більше, бо молодь повинна не тільки займатися спортом, але й вивчати історію, пам’ятати про наших дідів-прадідів, які головною метою своїх подвигів вважали майбутнє — тобто нас

Переможцями гри «Зірниця – 2014» стали команди НВК колегіум №15 – І місце, ЗОШ №12 – ІІ місце та ЗОШ №17 ІІІ місце. За призові місця команди отримали грамоти, кубок та макети автоматів і, звичайно, - солодощі!

Єрохіна Аліна, учениця 9 – Б класу
Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi