Пісні, обпалені війною

2014-05-12

222
Пісні, обпалені війною

Пісні воєнних років.Разом з Вітчизною вони стали в солдатський строй з перших днів війни і пройшли важкими дорогами війни до переможного її завершення. Вони допомагали народу вистояти і перемогти. Історії створення легендарних пісень перемоги була присвячена літературно- музична вітальня «Пісні, обпалені війною», яку провели 8 травня учні Первомайської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №17 ім. Миколи Вінграновського. Цікаві розповіді про пісні воєнних часів супроводжувалися кадрами із документальних та художніх фільмів, відео кліпами. У виконанні ансамблю учениць 6-7 –х класів пісні звучали, знову і знову стривожуючи серця слухачів.

З великим почуттям гумору прочитав уривок з поеми О. Твардовського учень 7 Б класу Бончковський Дмитро. Нікого не залишила байдужим віртуозна гра на акордеоні Жолкевського Георгія, який виконав попурі на теми воєнних пісень. Із сльозами на очах сприймалася композиція на пісню «Ах эти тучи в голубом»,яку презентував танцювальний гурт учнів 6 А класу. А милу «Катюшу» разом з виконавцями підспівував весь зал.

Цей захід ще раз підкреслив, що пісні воєнних років ніскільки не постаріли, вони і сьогодні в строю. Скільки їх… прекрасних і неповторних.

І як заклик до миру завершальним акордом пролунала пісня « Птицы белые".

Завдяки цим пісняи ми будемо пам’ятати, якою ціною завойовано наше щастя- жити на цій прекрасній Землі.

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi