Незабутні полотна А.Антонюка

2014-04-15

24

Пам'ять про чарівника слова

15 квітня 2014 року учні та вчителі Первомайської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів № 17 ім. Миколи Вінграновського вшанували пам'ять свого випускника Андрія Антонюка, Народного художника України, лауреата Державної премії ім.Т. Шевченка та премії В.Стуса.

В актовій залі школи була організована виставка робіт художника: «Незабутні полотна А.Антонюка». Учні мали змогу побачити не тільки його картини, але й особисті інструменти , якими створював дивовижні полотна різноманітної тематики Андрій Антонюк. Класні керівники та класоводи провели виховні години, на яких із великим задоволенням познайомили з життєвим та творчим шляхом великого художника. Екскурсоводи шкільного музею розповіли про те, що Андрій Антонюк належав до числа визначних митців українського малярства, що він у перших своїх роботах воскресив своє Богопілля, яке стало для нього і його родини центром духовного Всесвіту. Він малював тільки те, що є рідним його душі: свою маму, яка виносила його у воєнні роки, бабусю, котра оповіла немало з історичного степового козацького краю. Учні впізнавали на його картинах рідний Богопіль, блакитнооку Синюху.

Доторкнувшись до скарбниці творчості Андрія Антонюка, розумієш, що куди б він не йшов, що б не робив, а те, що він надумав малювати, слідом крокує за ним. Та й спати лягав, воно йому вчувалося, та нібито щось до нього промовляло, щоб він його не кидав, щоб він його не цурався, щоб він його малював, чи на папір, чи на полотно його виливав… Таке неспокійне життя випало справжньому таланту, освяченого благословенними водами Богопілля.

Він художник в народі, для народу – і поза народом його уявити неможливо. Небайдужими залишилися дитячі серця учнів, які наповнилися гордістю за нашого славетного земляка, якому судилася нелег

Учитель української мови та літератури Новікова Т.Б.

25262829

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi