Місток дружби з’єднує навіки

2016-03-25

скаути

Налагодження дружніх стосунків із громадами різних країн – важливий крок у напрямі створення та популяризації позитивного іміджу міста Первомайська як у масштабах держави, так і всього світу. А для цього надзвичайно важливою є можливість нашої молоді контактувати з громадянами інших країн, засвоювати їхній досвід, знайомитися з культурою, вивчати історію, аби потім усе найкраще втілити і в нашій державі на базі українських традицій, звичаїв, менталітету.

Наразі учні Первомайської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 17 ім. Миколи Вінграновського налагоджують теплі дружні стосунки з молоддю німецького міста Харсефільд. Делегація німецьких юнаків та дівчат, членів скаутської організації, уже вдруге відвідує наш край. Вперше вони приїхали до нашого міста у липні 2015 року. Ця зустріч проходила в рамках програми «Будь активним» . Наші гості побували у музеї ракетних військ стратегічного призначення с. Побужжя, познайомилися з регіональним ландшафтним парком «Гранітно-степове Побужжя», сплавлялися по бузьким порогам на рафтах і катамаранах. Разом із учнями нашої школи брали участь у різноманітних квестах, іграх, конкурсах. Скаути Миколаївщини знайомили наших німецьких друзів із культурою, традиціями та звичаями українського народу. Було показано театралізовані обряди: свято Івана Купала та Андріївські вечорниці. Відбувалося постійне спілкування між представниками різних культур.

19 березня о 16.00 до Первомайської ЗОШ І-ІІІ ступенів №17 ім. Миколи Вінграновського приїхали скаути з усієї Миколаївської області – Миколаєва, Баштанки, Снігурівки, Врадіївки - і ,звичайно, Первомайська, для того, щоб зустріти наших старих друзів – скаутів із Німеччини у рамках міжнародної скаутської програми «Зелена планета», яка проходила з 18 по 28 березня на території Миколаївської області. Гостей привітно зустріли учні школи.

Спочатку усі відвідали музей історії школи, прослухали екскурсію про наш навчальний заклад, учителів та видатних її випускників: Миколу Вінграновського, Андрія Антонюка, Віталія Колодія, Вадима Целоусова.
У цей же день німецьких друзів розселили у сім’ях наших учнів. Між собою вони спілкувалися англійською мовою , що є позитивним у рік англійської мови.
29 березня ми разом із нашими гостями прибули до с. Мигії, де на Великому болгарському острові висадили 250 саджанців ясеня, побували на Іванівському мосту, милувалися чудовими краєвидами, споглядали за неповторним цвітінням весняних квітів.
21 березня здійснили екскурсію до Южноукраїнської АЕС. Швидко промайнули дні, зі сльозами на очах наші учні проводжали німецьких друзів, які продовжать подорожувати по Миколаївській області.
Безперечно, така співпраця має продовжуватись і надалі. ­ Ми будемо й надалі підтримувати і розвивати партнерські взаємовідносини. Це буде сприяти розвитку освітніх і культурних відносин, реалізації спільних проектів.
Ми вважаємо, що культурна комунікація між молоддю різних країн не допустить розповсюдження агресії, а також сприятиме позитивному сприйняттю світу .
Т.В.Хруленко,
педагог-організатор ЗОШ І - ІІІ ст. №17
Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi